Daca iti plac gutuile, reteta asta e perfecta pentru un desert aromat cu fructele tale preferate. Incearca prajitura frageda cu gutui si surprinde-ti simturile.
Ingrediente
150 g faina de grau dur 150 g faina normala 2 oua 80 g unt 2 gutui coaja unei lamai o lingurita scortisoara unt, pentru tava zahar pudra, pentru servit fulgi de migdale
Mod de preparare:
- Pentru aluat, se amesteca cele doua tipuri de faina, ouale, untul si coaja de lamaie. Se amesteca si se lasa 30 de minute la rece.
- Intre timp, gutuile se curata, se taie cuburi mici care se pun la fiert cu un pic de apa si scortisoara pana ce devin moi.
- Aluatul se scoate de la rece, se lucreaza putin si se amesteca cu gutuile fierte.
- Se unge cu unt din abundenta o forma de copt, se pune aluatul si se lasa la cuptor 30-40 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava si apoi se scoate.
- Se orneaza cu zahar pudra si fulgi de migdale.