Prajitura iepurasului
75 minute
6 portii
Mediu
O reteta pe care copilul tau o va adora: este extrem de gustoasa, iar decorul este de-a dreptul minunat!
Ingrediente pentru blat
375 g faina
100 g miez de nuca
3 oua
500 g morcovi rasi
375 ml ulei
450 g zahar
40 g stafide aurii
100 g nuca de cocos
coaja si sucul unei portocale
2 lingurite praf de copt
o lingurita bicarbonat
1/2 lingurita scortisoara
cateva picaturi esenta, dupa gust
Ingrediente pentru glazura
300 g crema de branza
50 g unt
3 linguri miere
Ingrediente pentru decor
morcovi din martipan
Mod de preparare:
- Se pregateste tava, se unge si se tapeteaza cu hartie de copt. Nuca se pune 5 minute la cuptor si apoi se marunteste.
- Se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara si apoi se cern. Separat, ouale se bat cu ulei, zahar si esenta dupa gust. Se adauga nucile, morcovii rasi, stafidele, nuca de cocos, coaja rasa de portocala si doua linguri de suc de portocala.
- Se amesteca apoi cu faina si, dupa completa omogenizare, se toarna in tava de copt, se niveleaza si se coace 35 minute. Se lasa apoi 3-4 minute sa se racoreasca in tava si se scoate pe un gratar. Se lasa sa se raceasca in totalitate.
- Pentru glazura, untul moale se amesteca cu mierea si apoi se mixeaza cu branza. Se trec dintii unei furculite peste prajitura sa se faca mici striatii si se asaza morcovi decorativi. Se serveste dupa 3 ore.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews