Prajitura ingerilor
Prajitura ingerilor este un desert american, renumit in toata lumea pentru cat de pufos, usor si aerat iese. Secretul acestei prajituri consta in folosirea exclusiv a albusurilor si cernerea ingredientelor uscate, pentru o consistenta cat mai usoara si un aspect cat mai alb, similare unui norisor.
Ingrediente pentru blat
- Cerne si combina ingredientele uscate intre ele (faina, zaharul pudra si sarea).
- Bate albusurile (cat mai reci) cu zeama de lamaie si esenta de vanilie, pana ce se intaresc si se tin foarte bine de tel (8-10 min, in functie de mixer).
- Adauga ingredientele uscate treptat si incorporeaza-le cu o spatula in albusuri, pana ce obtii un aluat omogen.
- Toarna aluatul intr-o tava de tort antiaderenta. Trece cutitul prin aluat in tava, pentru a preveni craparea prajiturii. Da-l la cuptor pentru 35 de minute la 180 grade.
- Serveste tortul cu fructe de padure alaturi, sau orneaza-l cu frisca, daca preferi un aspect mai elegant.
Sfaturi utile:
✽ Inainte de a incepe sa bati albusurile, asigura-te ca atat bolul, cat si accesoriile mixerului sunt perfect curate, fara urme de grasime sau resturi de la alte prajituri. In caz contrar, nu e garantat ca vei obtine cele mai bune rezultate.
✽ Este foarte important sa nu ungi tava de tort, ci sa te asiguri ca cea pe care o folosesti este antiaderenta, iar prajitura ingerilor se va desprinde relativ usor dupa racire.
S-ar putea sa-ti placa si:
Tort intors cu banane si caramel