Poftesti la o prajitura acrisoara, insiropata si pufoasa? Atunci e cazul sa incerci aceasta reteta de prajitura mai putin obisnuita, insiropata cu suc de lamaie si servita cu iaurt grecesc alaturi.
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru insiropare
1. Bate untul moale cu zaharul pentru cateva minute, pana cand obtii o crema deschisa la culoare.
2. Adauga apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare in parte. Adauga praful de sare, faina, praful de copt si aromele, urmate de iaurtul grecesc.
3. Toarna compozitia de prajitura intr-o tava tapetata cu unt si foaie de copt, apoi da-o la cuptor pentru 40-50 de minute, la 180 grade.
4. Cand tortul se rumeneste si trece testul scobitorii, scoate-l si impunge-l cu o frigaruie sau un cutit in cat mai multe locuri de pe suprafata lui.
5. Combina zeama si coaja de lamaie cu 150 g zahar si amesteca bine, pana ce zaharul se topeste. Toarna siropul de lamaie astfel obtinut peste prajitura fierbinte.
6. Da prajitura insiropata cu lamaie la rece si serveste-o dupa 2-3 ore, alaturi de 150 g iaurt grecesc, combinat cu 2 lingurite de zahar pudra.