O alternativa pentru deja binecunoscuta prajitura inteligenta, aceasta reteta este ideala pentru cei care prefera deserturile cu cacao sau ciocolata. Desi are un singur strat de aluat, prajitura inteligenta cu cacao iese din cuptor in trei straturi, dintre care unul din ele este crema de ciocolata. Incercati si variantele de prajitura inteligenta simpla sau prajitura inteligenta cu lamaie!
Ingrediente
1. Preincalzeste cuptorul la 160° si tapeteaza tava de prajituri cu unt. Alege o tava nu foarte lata sau lunga, ideal patrata, de 20/20 cm sau rotunda.
2. Daca aluatul nu este suficient de inalt in tava, din pricina dimensiunilor acesteia, exista riscul ca prajitura inteligenta sa nu se stratifice.
3. Separa albusurile de galbenusuri. In castronul cu galbenusuri adauga lingura de apa, apoi zaharul. Bate galbenusurile pana cand devin o crema usoara. Adauga untul, praful de sare si esenta de vanilie, apoi continua sa mixezi pana cand crema devine pufoasa.
4. Combina faina cu cacaua si adauga-le treptat peste galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare transa.
5. Adauga laptele putin cate putin, amestecand in tot acest timp, iar dupa ce il incorporezi complet, textura trebuie sa fie destul de lichida.
6. Separat, bate albusurile spuma impreuna cu otetul, si mixeaza pana cand albusul se tine de paletele mixerului.
7. Adauga spuma de albusuri in compozitia cu cacao, putin cate putin, amestecand delicat cu o spatula. Nu e necesar sa omogenizezi amestecul.
8. Pune aluatul in tava pregatita si coace-l pentru 60 de minute. Este normal ca prajitura sa fie putin mai moale in mijloc, sa se miste usor, motiv pentru care trebuie lasata sa se raceasca inainte de a fi taiata.
9. Orneaza prajitura cu cacao sau cu zahar pudra inainte se servire.