Iugoslavia nu mai exista asa cum o stiam la finele anilor 90, insa prajitura asta inca se prepara! Cremoasa, aromata si exact atat cat trebuie de dulce. Uite cat de usor prepari prajitura iugoslava cu un strat generos de mere cu crema de vanilie.

Ingrediente

4 oua 200 g zahar 130 ml ulei 130 ml apa esenta vanilie 1 pliculet praf de copt 200 g faina

Ingrediente pentru stratul de fructe

1 L apa 200 g zahar 1 kg mere 1 plic budinca de vanilie

Ingrediente pentru ornat

500 ml frisca
Mod de preparare:

1. Separa ouale si bate albusurile cu zaharul, pana cand se tin bine de tel.
2. Separat, bate galbenusurile cu praful de copt si vanilia, apoi cu uleiul, apa si faina, toate adaugate treptat si in transe.
3. Incorporeaza albusurile batute in galbenusuri, cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
4. Intinde aluatul obtinut intr-o tava de prajitura unsa cu unt si presarata cu faina. Da tava la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade, sau pana cand trece testul scobitorii.

Pregateste stratul de fructe

1. In rastimp, pune 900 ml de apa la fiert cu 200 g zahar. Separat, combina 100 ml de apa cu praful de budinca.
2. In siropul dat la fiert adauga merele curatate de coaja si taiate cubulete. Lasa compozitia sa fiarba pentru 20 de minute.
3. Dupa ce timpul a trecut, adauga budinca de vanilie dizolvata peste mese si amesteca energic, pana obtii un sos de fructe ingrosat, pentru cca 3 minute.
4. Intinde amestecul de mere peste blatul inca fierbinte si niveleaza-l bine. Lasa prajitura iugoslava cu mere la rece pentru 2-3 ore, apoi decoreaz-o cu frisca batuta si serveste-o.