Desi initial poate parea complicata si anevoios de facut, e mult mai usor decat crezi. Prajitura „Lapte de pasare”este cremoasa si usoara, cu o consistenta pufoasa, inspirata din mult mai popularul desert lapte de pasare

Ingrediente pentru blat

160 g faina 120 g zahar 100 g unt 7 galbenusuri esenta de vanilie 1 lingurita praf de copt

Ingrediente pentru crema

7 albusuri 240 g zahar 150 ml apa 170 g unt 250 ml lapte condensat 1 pliculet gelatina 1 lingura zeama de lamaie

Ingrediente pentru glazura

200 g ciocolata 200 ml smantana pentru frisca 30 g unt
Mod de preparare:
  1. Separa cele 7 oua si da deoparte albusurile, la frigider. Bate galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana obtii o consistenta cremoasa si usoara. Adauga apoi untul moale si mixeaza pana ce crema isi mareste volumul. Incorporeaza faina, combinata in prealabil cu praful de copt.
  2. Toarna compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-o la cuptor pentru 20 de minute, la 200 grade. Combina 240 g zahar cu apa intr-un ibric si fierbe siropul. Dizolva gelatina in 2 linguri de apa.
  3. Bate albusurile cu zeama de lamaie pana incep sa se tina de tel, apoi adauga siropul fierbine in timp ce mixezi la viteza mare. Continua sa bati albusurile pana ce se tin bine de tel, adaugand si gelatina hidratata.
  4. Combina laptele condensat cu untul la temperatura camerei pana la omogenizare. Incorporeaza amestecul de lapte condensat si unt in albusurile batute cu grija, folosind o spatula.
  5. Taie blatul pe jumatate, asaza jumatate in tava si toarna 1/2 din cantitatea de crema, apoi niveleaz-o. Asaza cealalta jumatate a blatului deasupra si toarna restul de crema peste, niveland. Da tortul la rece pentru minim 2 ore.
  6. Da smantana pentru frisca in clocot si toarn-o peste ciocolata taiata cubulete. Amesteca dupa 1-2 minute pana la omogenizare si toarna glazura peste tortul scos din tava.

Prajitura de post cu gem

Negresa cu crema de vanilie

Tiramisu rapid, fara cafea