Prajitura „Lapte de pasare”
180 minute
8 portii
Mediu
Desi initial poate parea complicata si anevoios de facut, e mult mai usor decat crezi. Prajitura „Lapte de pasare”este cremoasa si usoara, cu o consistenta pufoasa, inspirata din mult mai popularul desert lapte de pasare.
Ingrediente pentru blat
160 g faina
120 g zahar
100 g unt
7 galbenusuri
esenta de vanilie
1 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru crema
7 albusuri
240 g zahar
150 ml apa
170 g unt
250 ml lapte condensat
1 pliculet gelatina
1 lingura zeama de lamaie
Ingrediente pentru glazura
200 g ciocolata
200 ml smantana pentru frisca
30 g unt
Mod de preparare:
- Separa cele 7 oua si da deoparte albusurile, la frigider. Bate galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana obtii o consistenta cremoasa si usoara. Adauga apoi untul moale si mixeaza pana ce crema isi mareste volumul. Incorporeaza faina, combinata in prealabil cu praful de copt.
- Toarna compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-o la cuptor pentru 20 de minute, la 200 grade. Combina 240 g zahar cu apa intr-un ibric si fierbe siropul. Dizolva gelatina in 2 linguri de apa.
- Bate albusurile cu zeama de lamaie pana incep sa se tina de tel, apoi adauga siropul fierbine in timp ce mixezi la viteza mare. Continua sa bati albusurile pana ce se tin bine de tel, adaugand si gelatina hidratata.
- Combina laptele condensat cu untul la temperatura camerei pana la omogenizare. Incorporeaza amestecul de lapte condensat si unt in albusurile batute cu grija, folosind o spatula.
- Taie blatul pe jumatate, asaza jumatate in tava si toarna 1/2 din cantitatea de crema, apoi niveleaz-o. Asaza cealalta jumatate a blatului deasupra si toarna restul de crema peste, niveland. Da tortul la rece pentru minim 2 ore.
- Da smantana pentru frisca in clocot si toarn-o peste ciocolata taiata cubulete. Amesteca dupa 1-2 minute pana la omogenizare si toarna glazura peste tortul scos din tava.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews