Prajitura „Margareta” se prepara dupa o reteta complexa, dar rezultatul este delicios. Incearca reteta trimisa de Iuliana Lako, din Timis.
Ingrediente pentru blatul roz
4 oua 2 plicuri budinca de capsune 4 linguri zahar 1/2 pliculet praf de copt cateva picaturi sirop de visine, pentru culoare 3 linguri faina
Ingrediente pentru blatul galben
150 g zahar pudra 150 g faina 50 ml ulei 50 ml apa 3 oua 1/2 plic praf de copt cu sofran
Ingrediente pentru crema
un plic budinca de vanilie 400 ml lapte 200 g zahar pudra o lingura amidon alimentar 250 g margarina
Ingrediente pentru sirop
100 ml apa o lingura zahar o fiola esenta de rom
Mod de preparare:
- Se separa galbenusurile de albus, iar galbenusurile se mixeaza cu zaharul. Separat, albusurile se mixeaza pana se obtine o spuma tare. In galbenusurile frecate se incorporeaza praful de budinca, siropul, amestecul de faina cu praful de copt si spuma obtinuta. Se amesteca usor cu spatula, cu miscari de jos in sus. Se tapeteaza o tava de chec si se toarna compozitia obtinuta. Se da la cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 35 de minute. Cand este gata, se lasa la racit in tava dupa care se taie pe lungime in patru fasii.
- Pentru blatul galben, se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare, iar galbenusurile se mixeaza cu zaharul, adaugand uleiul, apa si praful de copt amestecat cu faina. Se amesteca si se toarna in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, la 180°C, pana se rumeneste frumos. Cand este gata, se scoate din cuptor si se taie fasii pentru tapetat peretii si fundul tavii de chec. Se prepara siropul incalzind apa cu zaharul si esenta, apoi se insiropeaza blaturile.
- Pentru crema, se amesteca praful de budinca si amidonul si se subtiaza cu laptele. Se pune la fiert pana se ingroasa si se lasa la racit. Margarina se freaca bine cu zaharul pudra si se amesteca bine cu budinca racita.
- Se unge fiecare fasie cu crema si se asaza una langa alta in tava de chec. Se unge deasupra cu crema si se acopera cu o fasie de blat galben. Se pune la rece, dupa 60 minute se scoate din frigider si se rastoarna pe o tava lunguiata. Se imbraca in crema ramasa si se orneaza dupa preferinta.