Prajitura Mimoza cu ananas
O bunatate de prajitura dupa o reteta italiana, inspirata chiar din gingasa planta mimoza, prajitura Mimoza cu ananas se serveste traditional in Italia mai ales in preajma zilei de 8 martie. Nimic nu spune insa ca nu putem savura desertul delicios cu ananas in orice moment al anului!
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru crema
Alte ingrediente pentru tort
Prepararea blatului pentru prajitura Mimoza
1. Bate ouale spuma pentru 2-3 minute, apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza aluatul pana ce ouale isi tripleaza volumul, apoi incorporeaza faina si praful de copt.
2. Toarna aluatul intr-o tava de prajitura tapetata cu unt si faina, apoi da blatul de prajitura la copt la 180 de grade, pentru 35-40 minute.
Prepararea cremei pentru prajitura Mimoza
1. Pune laptele la fiert intr-o cratita, adaugand si coaja de lamaie intreaga. Separat, intr-o alta cratita, bate ouale cu faina si zaharul.
2. Cand laptele fierbe, toarna-l in fir subtire peste ingredientele din cratita, amestecand energic simultan (poate fi util sa te ajute cineva).
3. Incorporeaza tot laptele in compozitia de crema pentru prajitura si adu-o pe foc apoi, amestecand constant.
4. Crema pentru prajitura este gata cand se ingroasa.
Asamblarea prajiturii Mimoza
1. Lasa blatul si crema de prajitura sa se raceasca, apoi taie blatul in 3 parti egale.
2. Bate frisca si amesteca jumatate din cantitate cu crema pentru prajitura. Pastreaza cealalta jumatate pentru decor.
3. Taie marunt ananasul din conserva si adauga-l peste crema combinata cu frisca.
4. Peste siropul din conserva de ananas toarna apa si omogenizeaza. Asaza pe tava de servire primul strat de blat de prajitura, insiropeaza-l cu 1/2 din cantitatea de sirop.
5. Asaza 1/2 din cantitatea de crema cu ananas si intinde-o uniform. Deasupra cremei asaza urmatorul strat de blat, insiropeaza-l, apoi asaza celalalt strat de crema.
6. Deasupra ultimului strat de crema nivelat, rupe bucatele si raspandeste firimituri din cel de-al 3-lea strat de blat.
7. Foloseste frisca pastrata pentru ornat pentru a ascunde eventualele imperfectiuni ale prajiturii Mimoza.
8. Da prajitura la frigider pentru minim 2 ore inainte de servire.