Daca preferi prajiturile fara coacere, neaparat trebuie sa incerci reteta asta canadiana! Prajitura Nanaimo se face foarte usor, are un blat crocant si o crema aromata, ambele acoperite de o glazura delicioasa de ciocolata.
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru stratul de crema
Ingrediente pentru glazura
Pregatirea stratului crocant:
1. Topeste untul, adauga zaharul si cacaua, apoi incorporeaza oul treptat. Amesteca pana cand compozitia se ingroasa (1-2 minute).
2. Da compozitia de pe foc si adauga esenta de vanilie, biscuitii maruntiti cat mai bine, fulgii de cocos si alunele tocate.
3. Preseaza compozitia intr-o tava de prajitura micuta, tapetata cu folie de aluminiu sau foaie de copt.
4. Da blatul la frigider pentru 40-60 minute.
In rastimp, pregateste crema de vanilie:
1. Bate untul moale pana devine cremos. Adauga restul de ingrediente, iar daca simti ca s-a ingrosat prea tare, adauga putin mai mult lapte in crema.
2. Intinde crema peste blatul crocant si da prajitura la frigider pentru inca 30 de minute.
Pregatirea glazurii de ciocolata:
1. Topeste ciocolata cu untul la microunde, in reprize de 30 de secunde, apoi amesteca, pana obtii o glazura lucioasa.
2. Intinde glazura deasupra prajiturii Nanaimo.
3. Da desertul la frigider pentru minim 30 de minute, sau pana cand prajitura se solidifica. Tai-o in patrate si serveste-o.
Pofta buna!