O reteta usoara de prajitura delicioasa cu un ingredient pe care il indrageste toata familia, cocosul, trimis de Andreea Butnaru.
Ingrediente pentru blat
5 galbenusuri 200 g faina 100 g zahar 10 linguri apa un plic praf de copt un plic zahar vanilat
Ingrediente pentru crema
350 ml lapte 100 g zahar o lingura amidon 250 g unt 100 g fulgi de cocos esenta de vanilie
Ingrediente pentru bezea
5 albusuri 100 g zahar 25 g ciocolata alba
Ingredient pentru tava
10 g unt
Mod de preparare:
- Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat, dupa care se adauga apa si faina amestecata cu praf de copt.
- Se unge o tava cu unt si se toarna compoziţia. Se da la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
- Intre timp, se prepara crema: se amesteca zaharul cu fulgii de cocos si amidonul, dupa care se adauga laptele si se pune cratiţa pe foc. Se lasa sa se ingroasa, dupa care se da la rece.
- Dupa ce s-a racit, se incorporeaza esenţa de vanilie si untul.
- Se prepara si bezeaua: se amesteca albusurile cu zahar pe baie de abur, dupa care se lasa sa se raceasca.
- Se pune crema peste blat, se niveleaza bine, dupa care se pune bezeaua si se orneaza cu ciocolata alba.