Prajitura Printesa
Prajitura Printesa cu foi de casa, este garantata de cititorul nostru, care spune ca este un deliciu. Merita incercata, mai ales ca se face foarte usor.
Ingrediente pentru foi
Ingrediente pentru crema
Se bat albusurile spuma cu o lingurita de otet, se adauga 250 g zahar si 250 g nuca tocata. Se amesteca usor.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune compozitia in ea. Se da la copt 50 de minute. Se prepara si cea de-a doua foaie din restul ingredientelor.
Se prepara crema: se amesteca galbenusurile cu zaharul, faina si laptele si se pun pe foc. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa, dupa care se da la rece. Dupa ce s-a racit, se adauga crema peste untul batut spuma.
Dintr-o jumatate de cana de zahar si cateva nuci se prepara o halvita: se caramelizeaza zaharul, se pune nuca, dupa care se lasa sa se raceasca si se intinde o foaie.
Se unge prima foaie cu miere de albine, se pune alvita, dupa care se pune si crema. Se acopera cu a doua foaie si, la sfarsit, se orneaza cu crema.
Reteta trimisa de Daniel Dogaru, Ramnicu Valcea