Prajitura rasturnata cu prune
55 minute
4 portii
Usor
Prajitura rasturnata cu prune este un desert foarte cunoscut si apreciat. Uite cat de simplu se face!
Ingrediente
300 g prune
100 g unt
o linguriţa zahar
un praf scorţisoara
Ingrediente pentru aluat
6 oua
125 g nuci macinate
2 linguri ulei
40 g faina
100 g zahar
un plic praf de copt
o linguriţa scorţisoara
o lingua cacao
Mod de preparare:
1. In forma de copt unsa cu unt se pun prunele taiate, se presara cu zahar si scorţisoara.
2. Pentru aluat, albusurile se bat cu zaharul pus puţin câte puţin.
3. In spuma obţinuta se adauga faina, nucile, praful de copt, scorţisoara, cacaua si galbenusurile bine amestecate in prealabil. Se amesteca si apoi se pune uleiul.
4. Compoziția obținuta se toarna usor in forma peste prune si se coace 40 de minute. Se scoate dupa racire cu ajutorul unui platou pus pe forma.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews