Prajitura „Roua diminetii” cu crema de vanilie
80 minute
6 portii
Mediu
Prajitura „Roua diminetii” e un deliciu de casa cum rar mai poti pregati. Combinatia dintre aluatul pufos, bilutele de branza cu gust bogat de cocos si crema de vanilie fac desertul irezistibil.
Ingrediente pentru aluat
200 g faina
200 g unt
150 g zahar
esenta vanilie
2 oua
1 pliculet praf de copt
80 g smantana
2 linguri cacao
2 linguri lapte
Ingrediente pentru bilutele de branza
4 linguri zahar
4 linguri fulgi de cocos
200 g branza de vaci
1 galbenus
Ingrediente pentru stratul de crema
crema de vanilie
100 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar
Ingrediente pentru ornat
100 g ciocolata/3 linguri cacao
Mod de preparare:
- Combina ingredientele pentru bilutele de branza si amesteca bine. Formeaza-le cu palmele usor umezite, cu diametrul de 2-3 cm, apoi da-le deoparte.
- Bate untul moale cu zaharul si esenta de vanilie. Incorporeaza smantana, ouale, urmate de praful de copt si faina. Odata omogenizat amestecul, separa ~ o treime din cantitate si combin-o cu cacaua si laptele.
- Intr-o tava bine unsa, toarna aluatul alb, deasupra acestuia toarna aluatul cu cacao si intinde-l bine, cu grija ca cele 2 sa nu se amestece. Peste cel de-al doilea strat pune bilutele de branza, cat mai uniform repartizate, si impinge-le usor in adancime. Da tava la cuptor pentru 40-50 minute la 180 grade.
- Prepara crema de vanilie, las-o sa se raceasca si amestec-o cu frisca batuta cu zaharul. Orneaza prajitura cu crema rezultata, fie cu posul, fie intinzand-o cu o spatula. Deasupra stratului de crema, rade ciocolata neagra sau pudreaza cu cacao. Da desertul la frigider pentru minim o ora inainte de servire.
S-ar putea sa-ti placa si:
Prajitura “Belsug de ciocolata”
Prajitura “Felie de mar” cu nuci si vanilie
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews