E o prajitura tare vestita si se poate pregati tot timpul anului! Prajitura Valurile Dunarii poate fi preparata si cu visine din compot sau din visinata, ceea ce o face perfecta, indiferent de sezon.
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru stratul de fructe
Ingrediente pentru crema de vanilie
Ingrediente pentru glazura de ciocolata
Prajitura Valurile Dunarii – Prepararea blatului
1. Combina zaharul cu untul moale si cu zaharul vanilat, apoi mixeaza-le pentru 3-5 minute. Adauga ouale cate unul, pe rand. Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si mixeaza pana la omogenizare.
2. Separa 1/3 din compozitie si amestec-o cu cacaua si lingura de lapte, pana la omogenizare.
3. Intr-o tava de cuptor unsa cu unt si tapetata cu faina, intinde compozitia ramasa alba si niveleaz-o cat mai bine. Deasupra ei intinde stratul de compozitie cu cacaua.
4. Peste stratul cu cacao, intinde visinele fara samburi (pot fi si din compot!), amestecate cu zaharul si zaharul vanilat.
5. Da prajitura la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade, sau pana cand prajitura trece testul scobitorii.
Prajitura Valurile Dunarii – Prepararea cremei de vanilie
1. In rastimp pregateste budinca de vanilie: combina 100 ml de lapte cu 100 g de zahar si cu continutul unui plic de budinca.
2. Da laptele la fiert, iar cand clocoteste adauga compozitia de budinca si amesteca in mod constant, pana cand crema de incheaga, apoi las-o la racit.
3. Bate untul moale cu mixerul pentru minim 5 minute, apoi incorporeaza treptat budinca de vanilie pregatita mai devreme.
4. Intinde crema de vanilie obtinuta deasupra stratului de visine, niveleaza si da prajitura la congelator pentru 10-15 minute.
Prajitura Valurile Dunarii – Prepararea glazurii de ciocolata
1. Topeste ciocolata cu uleiul si intinde glazura obtinuta deasupra stratului de vanilie.
2. Serveste prajitura Valurile Dunarii cu ciocolata dupa doua ore de refrigerare.