Prajitura „Vanessa”

Usor

O prajitura savuroasa, cu un aspect imbietor! O reteta simpla, trimisa de Elena Vasian, din Timis. 

Ingrediente pentru foi

9 albusuri 9 linguri zahar 9 linguri nuca de cocos 3 linguri faina

Ingrediente pentru crema

50 g cacao 7 linguri lapte 12 linguri zahar 9 galbenusuri un pachet unt

Ingrediente pentru glazura

100 g ciocolata 75 ml frisca
Mod de preparare:
  1. Pentru foi, se bat albusurile spuma cu zahar, dupa care se adauga faina si nuca de cocos. Se amesteca bine, iar din compozitia rezultata se coc 4 foi.
  2. Pentru crema se pune intr-o cratita cacaua cu trei linguri de lapte si trei de zahar si se da pe foc sa fiarba. Dupa ce s-a ingrosat, se lasa sa se raceasca.
  3. Se mixeaza galbenusurile cu 9 linguri de zahar si cu 4 de lapte si se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa.
  4. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pune untul spumat si crema de cacao.
  5. Se ung foile cu crema obtinuta si se glazureaza cu amestecul de ciocolata si frisca topite la foc mic.