Aceste prajiturele cu lamaie, numite si lemon bars, sunt dulcele perfect de care ai nevoie in timpul verii. Gustul acrisor si racoritor al cremei si blatul crocant se potrivesc de minune.
Iar pentru crema nici nu e nevoie sa aprinzi aragazul, precum e cazul in retetele clasice. Pur si simplu amesteci ingredientele si dai crema la cuptor peste blat. E atat de simplu!
Ingrediente pentru blat
230 g unt 70 g zahar 280 g faina coaja a 2 lamai un praf sare
Ingrediente pentru crema de lamaie
6 oua mari 350 g zahar 120 g faina 180 ml suc de lamaie proaspat stors esenta de lamaie (optional) un praf sare
Mod de preparare:
Pregatirea blatului
- Bate untul moale cu zaharul folosind mixerul pentru 30-60 secunde.
- Adauga faina, sarea si coaja de lamaie rasa si mixeaza pana obtii o compozitie faramicioasa.
- Toarna compozitia intr-o tava de prajituri cu pereti mai inalti (5-6 cm), tapetata cu foaie de copt. Niveleaza si preseaza aluatul bine in tava, apoi da-o la cuptor pentru 30 de minute la 170 grade, sau pana cand se rumeneste.
Pregatirea stratului de crema de lamaie
- In rastimp, pregateste stratul de lamaie: Intr-un bol inalt pune ouale, zaharul, esenta, faina si praful de sare. Combina toate ingredientele pana obtii o compozitie omogena, apoi incorporeaza sucul de lamaie.
- Imediat ce blatul e gata, scoate-l din cuptor si toarna crema de lamaie si da prajitura din nou la cuptor, la 170 de grade pentru 20-25 de minute.
- Cand scoti prajitura de la cuptor, ar trebui sa fie inchegata, iar centrul sa i se miste usor cand o manevrezi.
- Lasa prajitura sa se raceasca complet, apoi pudreaz-o cu zahar si tai-o cubulete.