Prajiturele cu ravas
40 minute
8 portii
Usor
Prajiturelele cu ravas sunt o gustare excelenta la petreceri, alaturi de prieteni. Asterne-ti previziunile despre ei pe biletele de hartie si surprinde-i cu cate o veste buna.
Ingrediente
2 albusuri
75 g zahar
50 g faina
30 g unt
scortisoara
un praf sare
Mod de preparare:
- Combina faina, zaharul pudra si sarea. Adauga apoi albusurile, untul si scortisoara si amesteca pana cand obtii o compozitie lichida, dar bine densa si legata. Adauga putina faina, suplimentar, daca crezi ca e necesar.
- Pregateste ravasele inainte de a baga prajiturelele la cuptor, deoarece odata ce le scoti nu vei mai avea timp. Pe o tava tapetata cu o foaie de copt, formeaza cate 2 prajiturele: pune o lingura de compozitie si, cu miscari circulare, intinde compozitia pana formezi un cerc de maxim 10 cm diametrul.
- Formeaza doar cate 2 prajiturele odata, caci nu le vei putea forma cand le scoti daca pregatesti mai multe. Coace prajiturelele pentru 4-5 minute la 190 grade, sau pana cand se rumenesc usor.
- Imediat ce le scoti, ridica-le de pe foaia de copt si muta-le pe un tocator. Asaza ravasul impaturit in mijloc si indoaie o data cercul. Ridica semicercul format si indoaie-l pe marginea unei cani, pe centrul laturii drepte. Pune prajiturelele cu ravas in cana, pana se racesc, pentru a-si pastra forma.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews