Profita de bogatia pe care toamna o are de oferit si pregateste niste delicioase prune la cuptor. Sunt, garantat, cel mai bun desert cu prune.
Ingrediente
250 g prune 45 g gris fin 2 galbenusuri 250 ml lapte 30 g zahar un plic zahar vanilinat 20 g unt un praf sare
Mod de preparare:
- Laptele si un praf de sare se pun pe foc. Cand clocoteste, se trage de pe foc si se presara grisul si zaharul amestecand sa nu se prinda de vas.
- Se adauga zaharul vanilinat si untul, se amesteca si se lasa 5 minute.
- Se adauga galbenusurile, apoi compozitia obtinuta se toarna intr-o forma unsa cu un pic de unt si se asaza prunele fara samburi. Se lasa 10 minute la cuptor.
Sfaturi utile
✽ Aceeasi reteta poate fi pregatita si cu alte fructe pe gustul tau, caise din compot sau piersici proaspete.
✽ Pentru o aroma mai bogata de vanilie, pune in lapte jumatate de pastaie de vanilie, inainte cu o ora de a-l folosi. De asemenea, este mult mai potrivit zaharul brun pentru acest preparat.