Vrei sa prepari o friptura aromata cat pentru 2 familii? Atunci asta e reteta! Asa iti iese crocant si auriu la exterior, iar sub crusta puiul e fraged si suculent.
Reteta a fost testata si trimisa de Nadia Budur, din Braila.
Ingrediente
un pui mare 250 ml vin alb 250 g unt 5 frunze usturoi verde rozmarin 5 frunze ceapa verde sare piper 1/2 kg cartofi
Mod de preparare:
- Se mixeaza untul care trebuie sa fie la temperature camerei, pana devine spumos. Se adauga frunze de ceapa, usturoi pisat, sare, piper si rozmarin macinate fin, apoi se omogenizeaza compozitia.
- Se unge puiul cu compozitia de unt atat la interior, cat si la exterior, si se imbraca tot puiul in compozitia de unt. Se da la rece 2-3 ore.
- Se pune in tava un borcan in care se toarna vinul si se pun cateva ace de rozmarin. Se adauga si cartofii curatati si taiati felii in tava. Se pune puiul pe borcan astfel incat sa fie cat mai stabil, sa nu se rastoarne in cuptor. Se lasa la cuptor, la foc mic, aproximativ o ora si jumatate, pana se rumeneste.