Iti place ardeiul gras? Incearca si aceasta reteta gustoasa si consistenta cu ardei gras si pui. Este un fel principal rapid si bun.

Ingrediente

2 pulpe intregi de pui 4 ardei grasi de culori diferite 250 ml vin alb 4 catei usturoi o legatura ceapa verde 3-4 rosii in bulion o lingurita boia 3 linguri ulei sare
Mod de preparare:

1. Carnea se curata bine si se pune la rumenit in doua linguri de ulei. Se presara cu sare si boia dupa gust si, dupa ce s-a rumenit pe ambele parti, se scoate din tigaie.

2. Se mai adauga o lingura de ulei si se pun la calit ardeii taiați fasii si ceapa tocata. Se adauga si usturoiul in camasa.

3. Dupa ce ardeii s-au inmuiat putin, se adauga rosiile taiate marunt si vinul.

4. Se pune si puiul si se lasa la fiert 30 de minute, sub capac.

Bunica te sfatuieste

  • Alege ardei grasi bine copți si dulci, ca sa capete sosul un gust delicios. Poți folosi si ardei copți si curațați de coaja, pentru o savoare deosebita.
  • Este de preferat sa oparesti rosiile si sa le cureți de coaja inainte de a le adauga in mancare.
  • Stropeste pulpele de pui cu puțin vin alb, dupa ce adaugi legumele, si lasa-le sa fiarba bine.