Pui cu ardei gras
60 minute
4 portii
Usor
Iti place ardeiul gras? Incearca si aceasta reteta gustoasa si consistenta cu ardei gras si pui. Este un fel principal rapid si bun.
Ingrediente
2 pulpe intregi de pui
4 ardei grasi de culori diferite
250 ml vin alb
4 catei usturoi
o legatura ceapa verde
3-4 rosii in bulion
o lingurita boia
3 linguri ulei
sare
Mod de preparare:
1. Carnea se curata bine si se pune la rumenit in doua linguri de ulei. Se presara cu sare si boia dupa gust si, dupa ce s-a rumenit pe ambele parti, se scoate din tigaie.
2. Se mai adauga o lingura de ulei si se pun la calit ardeii taiați fasii si ceapa tocata. Se adauga si usturoiul in camasa.
3. Dupa ce ardeii s-au inmuiat putin, se adauga rosiile taiate marunt si vinul.
4. Se pune si puiul si se lasa la fiert 30 de minute, sub capac.
Bunica te sfatuieste
- Alege ardei grasi bine copți si dulci, ca sa capete sosul un gust delicios. Poți folosi si ardei copți si curațați de coaja, pentru o savoare deosebita.
- Este de preferat sa oparesti rosiile si sa le cureți de coaja inainte de a le adauga in mancare.
- Stropeste pulpele de pui cu puțin vin alb, dupa ce adaugi legumele, si lasa-le sa fiarba bine.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews