Pui cu cartofi la cuptor
90 minute
6 portii
Mediu
Fomica, si nu stii ce sa mai gatesti la cina? Cel mai bine e sa ramai la preparatele clasice, dar sa le prepari dupa retete reinventate!
Tot ce trebuie sa faci e sa pregatesti o marinada cu o zi inainte, iar seara arunci cateva ingrediente intr-o tava si iti iese cea mai aromata si crocanta friptura de pui, cu cartofi rumeni si aurii.
Ingrediente
1-1,5 kg ciocanele/pulpe superioare de pui/pulpe intregi
600 g cartofi (ideal noi)
2 linguri ulei de masline
1 lingura rozmarin
2 linguri patrunjel proaspat
6-7 catei de usturoi
sare
piper
Ingrediente pentru marinada
1 lingurita cimbru
2 lingurite usturoi granulat
2 linguri rozmarin proaspat
2 lingurite boia dulce
2 lingurite salvie
1 lingura mustar Dijon
5-6 linguri ulei de masline
sucul unei lamai mari
sare
piper
Mod de preparare:
- Amesteca toate ingredientele pentru marinada intre ele, lasand inclusiv lamaia, taiata in sferturi, in marinada. Adauga puiul, amesteca bine pentru a te asigura ca toate condimentele sunt repartizate uniform pe carne, acopera castronul si da-l la frigider pentru minim 5-6 ore, ideal peste noapte.
- Scoate puiul de la rece cu 20 de minute inainte de a-l prepara mai departe. Spala cartofii foarte bine si taie-i in jumatati/sferturi, in functie de marime. Amesteca-i cu 2 linguri ulei de masline si cu o lingura de rozmarin.
- Preincalzeste cuptorul la 220 grade, asaza puiul intr-o tava de cuptor, cu cat mai multa marinada pe el si printre bucatile de pui raspandeste cartofii cu rozmarin. Tot din marinada, scoate bucatile de lamaie si raspandeste-le in tava, pentru mai multa aroma, apoi procedeaza la fel cu cateii de usturoi, fara a-i curata de coaja.
- Coace friptura de pui cu cartofi pentru 60-80 de minute, sau pana cand cartofii sunt crocanti si aurii, iar puiul este bine rumenit, dupa gust.
S-ar putea sa-ti placa si:
Friptura aromata de curcan a la Sava Negrean
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews