3 ingrediente principale, pe care aproape toata lumea le iubeste, intr-un singur preparat: pui cu ciuperci in sos cremos de spanac, cu branza rumenita deasupra.
Ingrediente pentru sosul de spanac
300 g spanac 120 g crema de branza 2 linguri parmezan ras 2 catei de usturoi o ceapa rosie mare 2 linguri ulei de masline sare piper
Ingrediente pentru stratul de ciuperci
250 g ciuperci 100 g unt 2 linguri ulei de masline 150 ml vin alb 2 catei de usturoi sare piper
Ingrediente
4 piepti de pui 10 felii de mozzarella 1 lingura pudra de usturoi sare piper
Mod de preparare:
- Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, pudreaza pieptul de pui cu pudra de usturoi, sare si piper. Da la cuptor pentru 20 de minute.
- Incalzeste 2 linguri de ulei de masline intr-un wok. Adauga ceapa, soteaz-o pentru 2-3 minute, apoi adauga spanacul si usturoiul si lasa-le pana ce spanacul isi schimba culoarea. Adauga crema de branza si parmezanul.
- Intr-o alta tigaie, topeste untul cu 2 linguri de ulei. Adauga ciupercile si soteaza-le pana ce li se schimba culoarea, apoi stinge cu vin, potriveste de sare si piper si lasa sa scada sosul.
- Scoate puiul de la cuptor si asaza ambele compozitii peste carne, iar deasupra pune feliile de mozzarella cat mai bine distribuite. Da puiul la cuptor pentru alte 20 de minute, sau pana cand branza e rumenita si puiul e patruns.