O masa completa in maxim de 30 de minute! Reteta de pui cu orez e ideala pentru zilele in care nu ai mult timp pentru gatit si vrei sa prepari ceva rapid, dar sanatos.
Ingrediente
800 g pulpe de pui superioare, dezosate 350 g orez cu bob lung 1 ardei 1 ceapa mare 4 catei de usturoi 500 ml apa 1 cup concentrat de supa o conserva rosii maruntite (400 g) 3 linguri ulei o legatura patrunjel 1 lingurita paprika 1 lingurita pudra de usturoi sare piper
Mod de preparare:
- Taie pulpele bucatele, ardeiul cubulete, iar ceapa marunt.
- Prajeste puiul cat sa prinda culoare in cele 3 linguri de ulei, adauga ceapa, ardeiul si usturoiul, urmate de sare si piper, apoi lasa tigaia la foc pentru 5 minute, amestecand periodic.
- Adauga orezul si amesteca pentru 2 minute, urmat de paprika si pudra de usturoi.
- Toarna apa si cubul de supa, rosiile, amesteca si acopera tigaia cu un capac. Lasa orezul cu pui la foc mediu pentru 20-25 de minute, sau pana cand orezul absoarbe umezeala.
- Amesteca orezul cu o furculita, apoi serveste-l cu patrunjel tocat.