Pui cu sos de tarhon
30 minute
4 portii
Mediu
Rapida si gustoasa, reteta de pui cu sos de tarhon e ideala pentru o cina in familie, cand nu ai timp sa gatesti ceva foarte complex. Se serveste alaturi de o garnitura, precum legume gatite la abur sau o garnitura de orez.
Ingrediente
un piept de pui dezosat
600 ml smantana de gatit
400 ml supa de pui
o ceapa
3 fire tarhon
100 g unt
2 linguri suc de lamaie
Sare
piper
Mod de preparare:
- Pieptul de pui se taie fasii care se pun in unt topit sa se rumeneasca. Se presara cu sare si piper.
- Dupa ce s-a rumenit, se toarna supa, se pun ceapa taiata marunt si tarhonul maruntit si se lasa sa fiarba 10 minute, la foc mediu. Se toarna si smantana si se mai lasa pe foc 5 minute.
- Se adauga sucul de lamaie strecurat, se gusta de sare si piper si se aduce la masa cu garnitura de orez.
Sfaturi utile
✽ Pieptul de pui poate fi pus la marinat cu o seara inainte, in zeama de lamaie cu mirodenii. Va capata un gust mai bun cand il gatesti.
✽ Adauga treptat doua, trei linguri de supa in smantana si omogenizeaza bine, apoi toarna smantana in supa, pentru a face un sos cremos.
✽ Serveste puiul cu smantana cu o salata de cruditati si verdeturi, stropite cu zeama de lamaie. Presara garnitura de orez cu piper alb macinat, a carui aroma se potriveste cel mai bine cu sosul de smantana.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews