Ingrediente pentru pui
4 pulpe intregi de pui 2 linguri unt o lingurita boia dulce 4 frunze busuioc 1,5 l vin alb sec partea alba a unui praz o legatura patrunjel
Ingrediente pentru sos
100 ml smantana 2-3 linguri ciuperci conservate 1/2 lingura amidon un praf de sare
Mod de preparare:
- Se taie puiul in bucati, iar untul se pune un minut la 550 W si se topeste.
- In unt se adauga boiaua si apoi, cu acest amestec, se unge carnea care se punein vasul de microunde impreuna cu busuiocul, ciupercile, rondele de praz si vinul. Se acopera si se lasa 12 minute la 750 W.
- Se amesteca smantana cu amidonul si sarea, se toarna peste carne, se acopera si se mai lasa la 750 W pentru 3 minute. Se serveste cu patrunjel tocat deasupra.
Bine de stiut!
✽ Inainte de a adauga smantana, intoarceti carnea, pentru a se patrunde bine pe toate partile.
✽ Puiul cu sos de vin poate fi servit alaturi de piure de cartofi, cu paste sau cu orez basmati.