Daca se intampla sa ai 2 caramizi prin casa, de la ultima renovare sau pe care pur si simplu le tii in cuptor, iata o reteta in care le poti pune la treaba! Cu 4 ingrediente si 2 caramizi obtii cel mai crocant si rapid pui intreg.
Secretul, desigur, sta in greutatea pe care caramizile o exercita asupra puiului, asadar daca nu ai caramizi, dar ai o alternativa mai ingenioasa si la fel de eficace, nu ramane decat sa o aplici.
Ingrediente
un pui intreg sare piper amestec ierburi de provance
Mod de preparare:
- Taie puiul intreg pe spate, de la gat la coada, pe stanga si pe dreapta coloanei vertebrale, pe care o si scoti. Cresteaza putin si sternul, incat puiul sa stea cat mai plat odata ce-l intorci cu pieptul si picioarele in sus.
- Condimenteaza puiul pe ambele parti cu sare si piper, iar pe partea interioara presara si ierburile aromate.
- Lasa puiul 20 de minute la temperatura camerei, incat sarea sa scoata din umezeala. Dupa 20 de minute, tamponeaza partea acoperita de piele cu un prosop de hartie, apoi unge-o cu putin ulei de masline. Sareaza si pipereaza puiul din nou daca ai eliminat din condimente cu prosopul de hartie.
- Incinge bine o tigaie/cratita mare si asaza puiul cu pieptul in jos. Deasupra lui asaza cele 2 caramizi si da tigaia la cuptorul bine incs, la 220 grade, pentru 25-30 de minute.
- Elimina apoi caramizile si intoarce puiul incat sa se coaca si pe partea ce a fost in contact cu caramizile. Mai da puiul la cuptor pentru alte 5-10 minute, incat sa se patrunda bine. Serveste puiul cu o salata proaspata alaturi sau cu o garnitura de orez.
Sfat util:
✽ Daca preferi ca pielea sa fie mai crocanta, lasa puiul inca 5 minute la cuptor, la broiler.
S-ar putea sa-ti placa si:
Pui la cuptor in sos dulce-acrisor