Nu stii ce sa mai gatesti? Pregateste un pui intreg pe sticla, cu care iti hranesti intreaga familie! Si nu doar ca bagi friptura la cuptor numaidecat, dar poti aseza si niste legume la baza, incat sa pregatesti garnitura si felul principal dintr-un foc!

Ingrediente

1 pui intreg 1 lingura cimbru 1 lingura boia de ardei dulce 1 lingura pudra de usturoi 1 lingura busuioc uscat 1/2 lingurita sare piper, dupa gust 3 linguri unt 1 sticla de 0.33 ml bere
Mod de preparare:

1. Spala bine puiul si curata apoi sticla de bere pe exterior, inlaturand eticheta. Toarna jumatate din cantitatea de bere in tava aleasa, ideal una cat mai grea.
2. Unge puiul bine cu unt moale din abundenta, apoi presara-l cu combinatia de condimente, adaugand si combinatia de condimente pe dinauntru.
3. Asaza apoi puiul peste sticla de bere si sprijina-l apoi in tava in cele 2 pulpe inferioare si pe sticla de bere.
4. Da puiul la cuptor la 200 de grade pentru 90-100 minute, sau pana cand puiul pe cutia de bere se rumeneste si se patrunde bine.
5. De 2-3 ori, pe parcursul perioadei de coacere, stropeste puiul cu bere din tava. Odata patruns, scoate puiul cu mare grija de pe sticla, prin partea inferioara a puiului.