Pui Kiev
50 minute
4 portii
Usor
Desi denumirea te duce cu gandul la bucataria ucrainiana, originea preparatului este o necunoscuta. Indiferent in ce tara ar fi fost inventat, puiul Kiev e o bunatate care nu trebuie ratata, mai ales ca nu e mare grozavie sa il prepari. Combinatia de unt si verdeturi aromate, ambele intr-o rulada de piept de pui dau aroma carnii si o fac suculenta totodata.
Ingrediente
4 bucati piept de pui
4 linguri unt
o legatura patrunjel
2 fire ceapa verde
1/2 legatura marar
1 catel de usturoi
coaja rasa a unei lamai
4-5 linguri faina
2-3 oua
2 linguri lapte
150 g pesmet
sare
piper
Mod de preparare:
- Taie fiecare bucata de piept de pui pe laterala, ca pentru snitele, insa fara a o felia pana la capat. Astfel, obtii o bucata dubla ca si latime. Bate bucatile pana le subtiezi considerabil, insa nu atat de tare incat sa se rupa carnea.
- Toaca foarte marunt, fie folosind cutitul, fie in robotul de bucatarie, mararul, patrunjelul, usturoiul si ceapa verde. Amesteca-le intre ele si adauga coaja de lamaie rasa.
- Din unt (tinut la rece pana in ultima clipa) taie 4 batoane late cat un deget si lungi cat pachetul. Tavaleste untul rece prin verdeata tocata, apoi pune fiecare baton pe cate o bucata de piept de pui.
- Presara sare pe deasupra si, daca e necesar, mai adauga din verdeata pe deasupra untului. Ruleaza pieptul de pui, incat sa impaturesti untul.
- Prinde lateralele si capetele ruloulurilor cu scobitori. Bate ouale cu putina sare si piper, apoi da rulourile prin faina, oua si pesmet. Prajeste puiul Kiev in ulei incins pentru 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumeneste bine.
- Pune puiul intr-o tava si da-l la cuptor pentru 25-30 de minute. Serveste puiul Kiev cu garnitura de cartofi sau cu o salata alaturi.
Incearca si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews