Pregateste o cina rapida intr-un singur recipient si scapi de mormanul de vase de spalat. In plus, puiul paprika e gata de bagat la cuptor in maxim 20 de minute!
Ingrediente
8 pulpe inferioare de pui 2 linguri mustar Dijon zeama unei lamai 2 lingurite paprika 4 linguri ulei de masline 1 kg cartofi albi mici 1 ceapa rosie 6 catei de usturoi 500 g rosii cherry masline negre cimbru 3 linguri patrunjel sare piper
Mod de preparare:
- Combina mustarul cu sosul de lamaie, paprika, 2 linguri de ulei, sare si piper, apoi pune pulpele spalate si curatate in marinada si da-le la frigider. Spala bine si taie cartofii in jumatati si ceapa rosie in 8-10 bucati, apoi zdrobeste usturoiul in coaja cu latul cutitului.
- Intr-o tava termorezistenta pune cartofii, usturoiul, ceapa, sare si piper si celelalte 2 linguri de ulei. Amesteca bine cu mainile, presara cimbrul, printre legume strecoara si pulpele de pui, iar marinada in care a stat puiul toarn-o peste toate ingredientele.
- Da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 35 de minute. Adauga apoi si rosiile cherry si o mana de masline negre, si mai da tava la cuptor pentru alte 25-30 de minute, pana cand carnea e rumena si patrunsa, iar legumele sunt fragede.
- Serveste puiul paprika cu patrunjel proaspat presarat deasupra.