Pui Teriyaki cu orez

30 minute
4 portii
Usor

O masa completa pentru intrega familie, in numai 30 de minute, cu aceasta reteta de pui Teriyaki cu orez. Incearca un preparat autentic, poate cea mai cunoscuta reteta cu pui din bucataria japoneza, care este si usor de gatit.

Ingrediente

2 bucati de piept de pui sos teriyaki o ceasca orez cu bobul lung 2 cesti apa 1 lingura unt sare
Mod de preparare:

1. Pune apa pentru orez la fiert, iar cand da in clocot adauga orezul, lingura de unt si sarea, apoi da focul mic.

2. Tine cont de faptul ca orezul isi dubleaza volumul, deci alege recipientul in care fierbi orezul suficient de mare.

3. In timp ce orezul fierbe, taie pieptul de pui cubulete, apoi prajeste-l in 2-3 linguri de ulei de masline, la foc mediu, pana ce este patruns complet.

4. Cand puiul este gata, adauga in tigaie sosul teriyaki (il poti cumpara sau il poti prepara in casa), suficient de mult cat sa ramana si in tigaie pentru a adauga deasupra orezului.

5. Lasa sosul sa adere la carne, apoi stinge focul.

6. Cand orezul este gata (il testezi gustand cateva boabe), serveste-l pe farfurie, cu puiul teriyaki deasupra si cu sosul ramas in tigaie.