Pui Tetrazzini
70 minute
4 portii
Mediu
Ti-a ramas putina carne de pui de la un gratar pe care l-ai facut mai devreme? Iata un preparat perfect pentru a nu manca puiul mai tarziu, uscat si rece. Puiul Tetrazzini imbina carnea de pui cu ciupercile, care se potrivesc de minune, intr-o cina satioasa si suculenta.
Ingrediente
350 g piept/pulpe de pui
400 g spaghete
1 ceapa
400 g ciuperci
4 catei de usturoi
6 linguri unt
60 ml vin alb
2 linguri de faina
400 ml supa de pui
200 ml lapte
100 ml smantana pentru gatit
100 g crema de branza
150 g parmezan
100 g mazare congelata
100 g cascaval cheddar
6-7 linguri de parmezan
sare
piper
condimente italiene
Mod de preparare:
- Fierbe pastele cu un praf de sare timp de 7-8 minute si clateste-le cu apa rece dupa. Topeste 4 linguri de unt intr-o cratita, caleste ciupercile taiate felii si ceapa taiata solzisori. Dupa ce legumele s-au calit timp de 5-6 minute, adauga sare, piper, condimentele si usturoiul, lasa-le inca 1 minut si adauga vinul.
- Dupa ce vinul a scazut, adauga faina si amesteca pentru 2 minute. Toarna apa, adauga cubul concentrat, laptele si smantana, apoi lasa sosul la foc pentru 10 minute, sau pana cand se ingroasa. Cand sosul s-a ingrosat, adauga crema de branza, cascavalul cheddar si parmezanul, potriveste de sare si piper,
- Pune pastele in sos, bucatile de pui taiate fasii si mazarea, apoi amesteca bine 1-2 minute. Pune compozitia intr-un vas termorezistent uns cu putin unt si presar-o cu pesmet si parmezan deasupra. Taie bucatele 2 linguri de unt si imprastie-le deasupra pesmetului.
- Coace puiul Tetrazzini pentru 20-30 de minute in cuptorul preincalzit, sau pana cand se rumeneste.
Incearca si:
Pui crocant in sos de portocale
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews