Ti-a ramas putina carne de pui de la un gratar pe care l-ai facut mai devreme? Iata un preparat perfect pentru a nu manca puiul mai tarziu, uscat si rece. Puiul Tetrazzini imbina carnea de pui cu ciupercile, care se potrivesc de minune, intr-o cina satioasa si suculenta.

Ingrediente

350 g piept/pulpe de pui 400 g spaghete 1 ceapa 400 g ciuperci 4 catei de usturoi 6 linguri unt 60 ml vin alb 2 linguri de faina 400 ml supa de pui 200 ml lapte 100 ml smantana pentru gatit 100 g crema de branza 150 g parmezan 100 g mazare congelata 100 g cascaval cheddar 6-7 linguri de parmezan sare piper condimente italiene
Mod de preparare:
  1. Fierbe pastele cu un praf de sare timp de 7-8 minute si clateste-le cu apa rece dupa. Topeste 4 linguri de unt intr-o cratita, caleste ciupercile taiate felii si ceapa taiata solzisori. Dupa ce legumele s-au calit timp de 5-6 minute, adauga sare, piper, condimentele si usturoiul, lasa-le inca 1 minut si adauga vinul.
  2. Dupa ce vinul a scazut, adauga faina si amesteca pentru 2 minute. Toarna apa, adauga cubul concentrat, laptele si smantana, apoi lasa sosul la foc pentru 10 minute, sau pana cand se ingroasa. Cand sosul s-a ingrosat, adauga crema de branza, cascavalul cheddar si parmezanul, potriveste de sare si piper,
  3. Pune pastele in sos, bucatile de pui taiate fasii si mazarea, apoi amesteca bine 1-2 minute. Pune compozitia intr-un vas termorezistent uns cu putin unt si presar-o cu pesmet si parmezan deasupra. Taie bucatele 2 linguri de unt si imprastie-le deasupra pesmetului.
  4. Coace puiul Tetrazzini pentru 20-30 de minute in cuptorul preincalzit, sau pana cand se rumeneste.

Incearca si:

Salata de pui

Pui crocant in sos de portocale

Pollo Parmigiana