Quiche-ul este un preparat versatil, ce poate fi ajustat dupa gustul fiecaruia. De aceasta data, iata o reteta usoara, plina de ciuperci ce este extrem de satioasa si merge de minune la pranz!
Ingrediente pentru blat
200 g faina 1 lingura zahar 1/4 lingurita sare 115 g unt 3-4 linguri lapte
Ingrediente pentru umplutura
600 g ciuperci (champignion sau mix de ciuperci) o ceapa rosie mare 120 ml vin alb sec 1 catel usturoi sare piper 3 oua 2 linguri faina 120 ml lapte 2 linguri ulei 1 lingurita rozmarin uscat 2 linguri parmezan ras
Ingrediente pentru servire
1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare:
- Amesteca faina cu zaharul si sarea, apoi inglobeaza untul cat mai rece, taiat cubulete. Preseaza compozitia cu o furculita pana ce untul e foarte faramitat si bine amestecat cu faina.
- Adauga 3-4 linguri de lapte treptat, amestecand dupa fiecare in parte, pana ce obtii un aluat nisipos, ce se grupeaza cand e strans intre palme.
- Taie ciupercile felii, iar ceapa si usturoiul cat mai marunt si caleste ingredientele in 2 linguri de ulei, pana ce ciupercile se inchid la culoare. Stinge ciupercile cu vinul, presara sarea, piperul si rozmarin.
- Intinde aluatul intr-o foaie de 2-3 mm grosime. Asaza-l intr-o tava de tarta, inteapa-l din loc in loc cu furculita pentru a preveni cresterea excesiva si da-l la cuptor pentru 10 minute.
- In rastimp, bate ouale cu laptele, rozmarin si parmezanul. Dupa ce blatul iese din cuptor, pune compozitia de ciuperci peste blat, toarna amestecul de oua si lapte, apoi da tava la cuptor pentru 30 de minute la 180º, sau pana cand se rumeneste.
- Serveste quiche-ul de ciuperci cu patrunjel proaspat presarat deasupra.
Quiche Lorraine cu bacon si praz