Se gaseste de cumparat cu diferite arome, insa adevaratul rahat turcesc este cel cu aroma de trandafiri. Vestea buna este ca il poti face destul de usor in casa si rezista mult timp la frigider, daca il pastrezi corespunzator.
Ingrediente
1. Pune la fiert 380 ml de apa cu zaharul si zeama de lamaie. Amesteca constant pana cand siropul fierbe, se ingroasa si devine usor de tot auriu (poate fi dificil de vazut nuanta de spuma, asa ca da-l de pe foc pentru a verifica).
2. Odata ce siropul s-a ingrosat, da-l de pe foc. Separat, combina cei 500 ml de apa cu amidonul intr-o cratita.
3. Da cratita la foc mediu si amesteca in mod constant, pana ce amidonul incepe sa se ingroase. Da focul mic si continua sa mixezi pana cand devine o pasta omogena, cu aspect lipicios.
4. Toarna siropul gros in pasta de amidon putin cate putin, amestecand bine dupa fiecare noua aditie. Odata incorporat tot siropul, da compozitia la fiert pentru o ora la foc cat mai mic. Amesteca periodic!
5. Dupa o ora compozitia trebuie sa fi capatat culoare aurie, ca de caramel. Adauga esenta sau apa de trandafiri si colorantul, amesteca bine apoi toarna compozitia intr-o tava tapetata cu folie alimentara.
6. Scutura tava usor stanga-dreapta, pentru a nivela compozitia, apoi las-o la temperatura camerei pentru minim 5 ore.
7. Rastoarna rahatul turcesc pe blatul bine presarat cu zahar pudra, presara-l si pe deasupra si desigur, presara cutitul cu care urmeaza sa il tai.
8. Taie rahatul turcesc cubulete si pastreaza-l la frigider in caserole ermetice.
S-ar putea sa-ti placa si: