Ingrediente
500 g ciuperci 400 g varză murată 2 cepe potrivite 2 morcovi 2 cartofi 2 frunze dafin 3 linguri bulion sau suc de roşii 1 legătură pătrunjel verde 100 ml ulei sare
Mod de preparare:
1. Toate legumele se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei.
2. Când s-au rumenit se sting cu 2 l de apă şi se continuă fierberea 30 de minute.
3. Se adaugă bulionul sau pasta de roşii, amestecând din nou.
4. Se potriveşte de sare, se mai lasă 10 minute şi se ia de pe foc şi se acoperă cu un capac.
5. Se serveşte fierbinte cu praz sau ceapă roşie crudă.
Află mai multe despre postul Paștelui și rețete de post din cartea Rețete de post economice si usor de preparat, scrise de Sanda Marin. Descoperă peste 200 de retete de post, culese din toate regiunile României și învățături ale sfinților, pentru perioada postului. Cumpără cartea de la chioșcurile de ziare începând de luni, 26 februarie 2018, cu numai 17 lei.