O idee perfecta pentru serile in care pur si simplu nu ai timp sa gatesti, insa trebuie sa manance intreaga familie. Reteta de rosii la cuptor este foarte rapida si sanatoasa. Iata cum trebuie sa procedezi:

Ingrediente

4 roşii 4 ouă de prepeliţă 4 bile mici de mozzarella o linguriţă ulei ceapă verde pentru servit sare piper
Mod de preparare:
  1. Roşiilor spălate li se taie un căpăcel şi se golesc de conţinut cu o linguriţă sau un cuţitaş de legume.
  2. Se presară cu sare la interior şi se întorc cu gura în jos pentru 2 minute.
  3. Apoi, roşiile se şterg la interior cu şervete de hârtie, se pune în fiecare câte o bilă de mozzarella şi se aşază în tava de copt.
  4. Se pune apoi câte un ou în fiecare roşie, se stropesc cu ulei, se presară piper și se dau 10 minute la cuptorul deja încins. Se aduc la masă cu ceapă verde deasupra.

Sfaturi utile:

✽ Inlocuieste mozzarella cu branza de burduf, daca iti place sa fie rosiile mai sarate, sau cu branza de vaci in care adaugi un cubulet de unt si patrunjel tocat marunt, pentru un gust aromat.

✽ La acest preparat, mai poti adauga masline negre sau verzi, fara samburi.

✽ Rosiile se servesc calde, cu paine prajita unsa cu ulei de masline.

Sursa foto: Shutterstock