Desi in ceea ce priveste timpul necesar, aceasta reteta nu este tocmai una economica, ea este totusi o solutie sanatoasa si cu ajutorul careia de poti bucura de rosii in mijlocul iernii, fara a cheltui multi bani si a constata ca nu au niciun gust. Rosiile uscate in ulei de masline pot fi adaugate intr-o multitudine de mancaruri, inclusiv in paste si in sosuri.
Ingrediente
- Preincalzeste cuptorul la foc mic.
- Spala rosiile, indeparteaza-le coditele, taie-le in jumatati si elimina semintele si cotoarele (pentru cotoare, taie in V).
- Presara rosiile cu sare si putin ulei de masline, apoi pune-le intr-o tava cu partea unde au fost semintele in sus si baga-le la cuptor pentru 3-4 ore, cu usa cuptorului usor intredeschisa pentru a putea iesi umezeala.
- Dupa ce timpul a trecut, intoarce rosiile pe partea opusa si mai baga-le la cuptor pentru inca 3-4 ore.
- In borcanul in care planuiesti sa le conservi presara putina sare, putin piper si 3-4 catei de usturoi (in functie de marimea borcanului si dupa gust).
- Presara oregano, busuioc si cimbru, toate uscate, apoi pune rosiile si completeaza cu ulei de masline extravirgin pana cand ingredientele sunt acoperite.
Sfaturi utile
✽ E posibil ca rosiile sa se faca in timpi diferiti, deoarece au dimensiuni diferite si cantitate diferita de apa in ele. Incearca sa le observi cand se face fiecare.
✽ Rosiile mai pot fi uscate si la soare, caz in care durata de preparare este mai mare. Timp de 2-3 zile, rosiile trebuie sa stea in soare dogoritor, dar sa fie si acoperite cu un material textil in acelasi timp, pentru a le feri de insecte.