Rulada cu ciuperci, sunca si mozzarella
Ingrediente pentru blat
500 g faina
30 g drojdie
3 linguri ulei de masline
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
o lingura rasa oregano
apa calduta
un galbenus (pentru uns)
Ingrediente pentru umplutura
500 g sunca de Praga
un kg ciuperci champignon
o ceapa mare
300 g mozzarella
pasta de tomate (pulpa de rosii cu
sare, oregano, piper si zahar, dupa gust)
Mod de preparare:
- Se face o maia din drojdie, doua linguri faina, o jumatate lingurita zahar si apa calduta. Se lasa pana se aereaza bine. Se incorporeaza in faina cu restul ingredientelor si apa calduta si se framanta. Trebuie sa rezulte un aluat cu o consistenta „cauciucata”.
- Se lasa la crescut 45 de minute, dupa care se baga intr-o punga si se da la frigider aproximativ 2 ore.
- Pentru umplutura se curata ciupercile, se spala bine si se taie feliute subtiri. Se pun pe foc mic intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei. Cand isi lasa zeama, se adauga ceapa taiata marunt. Se lasa pe foc pana se evapora toata zeama. Se adaugaapoi pasta de tomate (5 linguri) si se lasa pe focul mic pana scade si aceasta. Se asezoneaza cu sare, dupa gust.
- Se intinde o foaie subtire din jumatate din aluat, se intinde un strat de sos tomat, o jumatate din cantitatea de ciuperci bine imprastiate pe tot blatul, felii foarte subtiri de sunca (tot jumatate din cantitate) si jumatate din mozzarella rasa.
- Se ruleaza si se asaza in tava pe hartie de copt. Se repeta aceleasi etape pentru a doua rulada. Pentru aspect, inainte de a le baga in cuptor, se ung cu galbenus.
- Se lasa in cuptorul incins in prealabil aproximativ 30 de minute la foc moderat.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews