Rulada cu cocos si lime

100 minute
8 portii
Mediu

Nimic nu e mai bun in miez de vara ca un desert racoritor, cu gust fructat. Din acest motiv iti propun ca vara asta sa incerci cea mai delicioasa combinatie, o rulada de cocos si lime ce iti va incanta simturile!

Ingrediente pentru blat

4 oua 125 g zahar esenta vanilie/1 pliculet zahar vanilat 75 g faina 50 g amidon 1 lingurita praf de copt 1 praf sare 50 g nuca de cocos
Mod de preparare:

Prepararea blatului

  1. Combina faina cu amidonul, praful de copt si praful de copt.
  2. Separat, bate ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat/esenta de vanilie, pana ce isi maresc considerabil volumul.
  3. Inglobeaza ingredientele uscate in cele lichide, cernandu-le si folosind o spatula.
  4. Intinde compozitia obtinuta pe o tava tapeta cu foaie de copt, iar deasupra presara nuca de cocos. Da tava la cuptor la 200 grade, pentru 10-12 minute.
  5. Scoate blatul de rulada cu foaia de copt in sus, pe un prosop curat, presarat cu zahar pudra si nuca de cocos din belsug.
  6. Elimina foaia de copt si ruleaza blatul rapid, cat este inca fierbinte si lasa-l deoparte, infasurat in prosop.

Prepararea cremei

  1. Combina laptele de cocos (cat mai gras) cu sucul de lime si amidonul, la foc mediu. Amesteca periodic, pana cand compozitia se ingroasa si da in clocot.
  2. Cand compozitia s-a ingrosat, adauga ciocolata alba si amesteca energic pentru a o topi. Adauga coaja de lime si pliculetul de gelatina, apoi ia cratita de pe foc, dar continua sa amesteci 1-2 minute. Lasa crema sa se raceasca.
  3. Bate frisca si incorporeaz-o in crema de lime si cocos.

Cum asamblezi rulada cu cocos si lime

  1. Intinde crema pe tot blatul de rulada si infasoar-o din nou folosind prosopul de bucatarie.
  2. Da rulada la frigider pentru minim 3-4 ore, sau peste noapte.

S-ar putea sa-ti placa si: