Rulada cu crema de cafea
60 minute
4 portii
Mediu
Crema usoara de cafea, intr-un blat pufos, invelita intr-un strat de ciocolata delicioasa. Asa iti iese aceasta rulada cu crema de cafea.
Ingrediente pentru blat
3 oua
100 g zahar
90 g faina
10 g cacao
un praf sare
Ingrediente pentru crema
20 ml cafea tare
60 g zahar
200 ml lapte
2 galbenusuri
300 g unt
Ingrediente pentru ornat
100 g ciocolata de menaj
100 ml frisca lichida
Mod de preparare:
- Pentru aluat, albusurile se bat cu un praf de sare si apoi li se adauga zaharul. Se amesteca bine galbenusurile si apoi se adauga peste spuma de albus amestecand cu delicatete.
- Se pun faina si cacaua, se amesteca si se intinde aluatul intr-o forma de copt tapetata cu hartie. Se lasa 8 minute la cuptor, se scoate pe un prosop umed, se indeparteaza hartia de copt si se taie marginile neregulate. Se ruleaza in prosop si se lasa sa se raceasca definitiv.
- Pentru crema, galbenusurile se freaca cu zaharul, se toarna laptele clocotit, se amesteca si se pune pe foc pana ce se obtine o crema groasa. Se lasa la racit si apoi se amesteca cu telul adaugand untul moale si cafeaua.
- Se desface aluatul din servet, se pune crema, se ruleaza din nou. Pentru ornat se fierbe frisca si se toarna peste ciocolata rupta bucati, se amesteca si apoi se toarna peste rulada asezata pe un gratar.
Incearca si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews