Rulada cu dulceata este un desert delicios si foarte usor de facut. Alegeti o dulceata dulce-acrisoara, pentru ca se va potrivit de minune cu blatul pufos.
Ingrediente:
1. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma albusurile cu zaharul.
2. Galbenusurile amestecate cu praful de sare si cu cele trei linguri de ulei se adauga peste spuma de albusuri.
3. Se adauga apoi faina, praful de copt si zaharul vanilinat, se amesteca si compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt.
4. Tava se introduce in cuptorul bine incins si se coace aluatul 30-40 de minute. Se lasa prajitura sa se raceasca in cuptor.
5. Dupa ce s-a racit, blatul se taie in doua foi care se ruleaza in hartie de copt si se lasa pentru putin timp sa stea asa. Se desfac apoi si se ung ruladele cu diferite creme, dulceturi sau gemuri. In situatia de fata, rulada a fost umpluta cu dulceata de piersici. Se acopera cu frisca si se orneaza cu felii de piersici si afine.