Ingrediente ruladă cu frișcă și ciocolată
5 ouă mari, de la care folosim doar albușurile 250 g zahăr pudră 25 g cacao 2 lingurițe de amindon 1 linguriță de oțet 50 de g ciocolată neagră pentru decor
Ingrediente pentru umplutură
300 ml smântână pentru frișcă 100 g de ciocolată neagră 1 lingură zahăr pudră
Mod de preparare:
- Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius și se tapează o tavă cu hârtie de copt și se unge cu unt.
- Se bat cu mixerul albușurile spumă și se încorporează treptat zahărul. Când spuma de albușuri devine fermă și nu mai curge se adaugă, oțetul, amidonul și cacaua.
- Compoziția obținută se toarnă în tava de corp și se nivelează, apoi se bagă la cuptor pentru 20 de minute, fără să se usuce prea tare. Se scoate tava și se lasă deoparte să se răcească.
- Între timp se bate smântâna pentru frișcă cu zahărul până se obține o frișcă spumă.
- Se dă ciocolată pe răzătoare, pe partea mai mare și se lasă deoparte.
- Pe masă se așază o foaie de copt și se răstoarnă foaia de bezea pe ea. Se desprinde ușor și cu mare grijă hârtia pe care s-a coptm, iar apoi întinde crema de frișcă pe ea. Apoi se prăsară și ciocolata rasă și începeți să rulați strâns foaia de bezea.
- Între timp topește în cuptorul cu microunde la la bain marin ciocolata pentru decor și apoi toarn-o în fir subțire peste ruladă. Poți peste să mai presari câțiva fulgi de ciocolată.
- Apoi se dă la rece cel puțin o oră.