Pentru cei care abia aşteaptă vara pentru a putea savura fructe din belşug, am pregătit o rulada delicioasa, umpluta cu zmeura.
Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru sosul de fructe
1. Cele 30 g zahar si galbenusurile se amesteca bine pana se obtine o crema albicioasa in care se adauga uleiul. Faina se amesteca bine cu cacaua, se cern si apoi se pune in doua reprize peste crema de galbenus, alternand cu laptele.
2. Albusurile cu 25 g zahar si sucul de lamaie se mixeaza si, cand s-a transformat in spuma, se adauga si restul zaharului si se continua mixarea. Se pune spuma peste amestecul cu faina, se amesteca usor si se
toarna in tava de copt tapetata cu hartie. Se lasa la cuptor 15 minute, se scoate prin rasturnare si se pune pe un gratar sa se raceasca, inlaturand hartia.
3. Se taie apoi marginile si pe partea care va fi la interior se fac taieturi pana la jumatatea inaltimii aluatului copt. Pentru sos, apa si zaharul se pun pe foc, fructele se mixeaza si apoi se amesteca cu sosul care fierbe. Se trage de pe foc.
4. Blatul se umple cu sosul de zmeura, se ruleaza si se da la frigider 2 ore. Se serveste cu restul sosului si fructe proaspete.
Sursa foto: Shutterstock