Rulada de cartofi este potrivita mai ales pentru zilele de post, dar o poti prepara in orice alt moment, pentru ca este delicioasa. Si este mai simplu de facut decat ai crede!
Ingrediente
Ingrediente pentru umplutura
1. Cartofii curatati se pun la fiert in apa cu un praf de sare.
2. Intre timp, morcovii trecuti prin razatoare, ceapa verde si dovlecelul se calesc in ulei. Se presara cu sare si piper si, dupa ce s-au inmuiat, se pune putina apa si se lasa la fiert 10 minute. Amestecul trebuie sa fie scazut. La final, se pune si patrunjelul.
3. Cartofii fierti se paseaza si, dupa ce se racoresc putin, se amesteca bine cu apa, uleiul, praful de copt si faina.
4. Aluatul de cartofi se intinde, se repartizeaza umplutura, se ruleaza si se asaza intr-o tava de copt tapetata cu hârtie. Se presara macul si se coace 30 de minute. Se taie dupa racire.