Pregateste un fel de mancare sanatos, perfect pentru o masa in 2 sau in familie. Rulada de curcan e potrivita si in zilele de sarbatoare, pentru a inlocui friptura traditionala.
Ingrediente
un piept curcan 150 g fistic 200 g caise uscate 100 g merisoare uscate 200 g bacon neafumat 200 ml vin alb sec 40 ml ulei de masline Sare piper rucola, pentru servit
Mod de preparare:
- Fructele uscate se taie marunt si se pun in apa calda.
- Carnea se taie pentru a obtine o foaie mare de carne care se presara cu sare si piper.
- Se pun fructele hidratate, se presara fistic maruntit, se ruleaza, se inveleste cu bacon si apoi si se leaga cu sfoara de bucatarie.
- Se rumeneste rulada in ulei de masline si apoi se transfera intr-o forma de copt. Se toarna si vinul si se lasa doua ore la cuptor. Se unge din cand in cand cu uleiul in care s-a rumenit rulada. Se serveste pe pat de rucola.
Vezi si alte retete cu carne de curcan