Daca nu iti este pe plac carnea de pui, o alternativa chiar mai sanatoasa este cea de curcan. Si cum altfel sa o servesti, daca nu intr-o rulada suculenta, cu mazare si omleta?
Ingrediente
un piept mare de curcan 200 g mazare 3 oua un ardei gras 100 g unt boia cimbru sare piper
Mod de preparare:
- Mazarea se fierbe in apa cu sare.
- Carnea se taie pentru a obtine o felie mare care sa poata fi rulata. Se presara cu sare, piper si boia.
- Se coace o omleta simpla din cele trei oua in 50 g unt care se asaza peste bucata de carne, se pun mazarea si ardeiul taiat cubulete.
- Se ruleaza, se leaga, se unge rulada cu restul de unt si se presara cu boia, sare, piper, cimbru. Se coace 40 de minute.
Sfaturi utile
✽ Este indicat sa tii pieptul de curcan la macerat peste noapte, ca sa fie carnea mai suculenta si mai frageda.
✽ Daca iti place, adauga si ceapa verde in omleta.
✽ Pentru variatie, poti inlocui boabele de mazare cu boabe dulci de porumb din conserva. Acestea vor da un gust deosebit preparatului.
Vezi si alte retete cu carne de curcan