Iti place Tiramisu atat de mult incat ai vrea sa ii apreciezi savoarea si intr-o rulada cremoasa? Avem reteta perfecta!
Ingrediente
Ingrediente pentru crema
Ingrediente pentru ornat
1. Bate cele 6 oua cu zaharul pana cand obtii o consistenta spumoasa si deschisa la culoare. Amesteca faina cu praf de copt si incorporeaza amestecul in compozitia de oua, folosind o spatula. Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da tava la cuptor pentru 12-15 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca.
2. Scoate blatul din tava imediat ce s-a copt, desprinde marginile cu ajutorul unui cutit si rastoarna blatul pe un prosop de bucatarie curat, mai mare decat blatul. Ruleaza-l pe latime cat mai repede si da-l deoparte, pentru a se raci.
3. Bate galbenusurile cu zaharul si pune-le la bain marie, la foc mic, amestecand continuu pentru ~10 minute, pana cand crema se deschide la culoare si incepe sa se ingroase. Da crema de pe foc si bate galbenusurile cu mixerul pana cand isi maresc volumul considerabil si crema devine mai alba.
4. Adauga mascarpone (la temperatura camerei) si esenta de vanilie, apoi amesteca pana la omogenizare. Da crema Tiramisu la rece pentru 30 de minute.
5. Bate smantana pentru frisca si incorporeaz-o in crema de branza (pastreaza putina frisca pentru ornat). Amesteca apoi cafeaua cu alcoolul, desfa blatul si insiropeaza-l cu amestecul obtinut.
6. Asaza crema de branza peste blat si intinde-o pe toata suprafata, mai putin pe margini, apoi raspandeste cateva fructe de padure peste crema. Ruleaza desertul, orneaza-l cu frisca ramasa si rade ciocolata deasupra. Da rulada Tiramisu la rece pentru minim o ora inainte de servire.
Incearca si:
Tiramisu cu ciocolata la pahar