Un desert delicios si in forma obisnuita, dar in forma de inima e chiar mai bun. Incearca de Ziua Indragostitilor un desert usor de facut si chiar mai usor de mancat.
Ingrediente
Ingrediente pentru umplutura
Ingrediente pentru glazura
1. Dizolva drojdia in laptele cald si las-o deoparte pentru 10-15 minute. Intr-un recipient incapator pune faina, impreuna cu sarea, zaharul, untul, apa calda si oul, apoi mixeaza.
2 . Incorporeaza drojdia in compozitie, iar cand obtii un aluat, framanta-l cu mana timp de 5 minute, pe un blat presarat cu faina. Pune aluatul obtinut inapoi in castron impreuna cu o lingura de ulei, unge-l bine si asaza o folie de plastic peste si da aluatul la cald pentru o ora.
3. Dupa o ora, intinde aluatul destul de subtire si unge-l cu unt, apoi presara-l cu amestecul obtinut din zahar si scortisoara.
4. Ruleaza aluatul pe lungime pana la jumatatea foii, apoi ruleaza cealalta latura catre centru. Rastoarna aluatul, incat imbinarea dintre cele 2 laterale sa fie in jos si taie rulourile cu scortisoara din 3 in 3 cm.
5. Ia fiecare rulou si deruleaza cate putin din fiecare laterala, alungindu-le in partea de jos pentru a crea forma de inima.
6. Lasa rulourile in forma de inima la crescut pentru inca 30 de minute si apoi coace-le la 180 grade pentru 25-30 de minute, pana devin aurii. In rastimp mixeaza smantana pentru frisca cu zaharul pudra si esenta de vanilie, apoi toarna glazura peste rulourile calde si lasa-le sa se raceasca.
Incearca si alte retete de Sfantul Valentin
Vezi si alte deserturi in forma de inima