Un desert rapid, care garantat vă va ieși mult mai fain decât varianta din comerț! Iata cum prepari niste rulouri umplute cu crema de vanilie, exact asa cum le-ar face bunicile noastre!
Ingrediente pentru aluat
1 cana apa 1 cana ulei zahar, dupa gust sare faina cat cuprinde 1 varf cutit amoniac
Ingrediente pentru crema
1 litru lapte 1 cana zahar 4 oua 1 cana faina esenta vanilie
Mod de preparare:
- Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele pana se formeaza un aluat omogen.
- Se intinde bine, se taie in fasii de 2 cm, dupa care se pun pe formele de rulouri si se prajesc in ulei.
- Pentru prepararea cremei, se separa albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma se mixeaza cu zaharul. Se incorporeaza apoi si faina.
- Se toarna compozitia intr-un vas in care s-a pus laptele si se da pe foc, amestecand usor, pana se ingroasa.
- Se bat albusurile spuma, dupa care se ia compozitia de galbenusuri de pe foc. Dupa ce s-a racit, se amesteca bine cu albusurile si cu esenta de vanilie
- Se umplu rulourile si se pudreaza cu zahar.
Vezi cum faci in casa forme pentru rulourile cu vanilie