Aceste rulouri de ciocolata se fac foarte repede si, datorita retetei pas cu pas, o sa-ti iasa delicioase, chiar daca esti incepatoare in bucatarie.
Ingrediente
Pasul 1: Ciocolata si frisca se pun la topit și, imediat ce se formeaza o crema, se adauga in ea alunele macinate fin si apoi cele macinate mai mare. Se amesteca bine, se trage vasul de pe foc si, dupa ce se raceste un pic, se toarna compoziția obținuta pe o suprafata dreapta. Se nivelaza cu un cutit cu lama lunga si se da la rece pentru 30 de minute.
Pasul 2: Foile de placinta se taie dreptunghiuri care se pastreaza sub un servet umed pentru a evita uscarea. Se unge fiecare dreptunghi cu unt topit, peste care se asaza un baton de ciocolata.
Pasul 3: Se incepe impachetarea aducand intai marginile peste batonul de ciocolata. Se ruleaza cu grija, fara a strange prea tare.
Pasul 4: Se ung toate pachetelele cu restul de unt topit, se presara cu zahar si se coc 6 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se aduc la masa eventual cu o lingura de inghetata.